Македонија
11. December 2016 - 19:39

Котевски: Граѓаните слободно и демократски гласаа за понудата за која мислат дека им обезбедува попросперитетна иднина

Денес Македонија докажа дека е демократска држава. ВМРО-ДПМНЕ им честита на граѓаните и го поздравува нивниот избор, истакна на првата прес-конференција по завршувањето на изборите директорот на Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ Иво Котевски.

-Граѓаните мирно и достоинствено масовно излегоа да гласаат и покажаа дека сакаат да се стави крај на двегодишната криза во која СДСМ ја втурна земјата.. За иднината на Република Македонија важно е дека изборите поминаа во мирна, фер и демократската атмосфера, без никакви сериозни инциденти. Граѓаните добија можност и го искористија своето право демократски и без притисоци да ја искажат својата волја и да ја закоружат опција што мислат дека е најдобра за нив и нивните најблиски. Граѓаните слободно и демократски гласаа за понудата за која мислат дека им обезбедува попросперитетна иднина, посочи Котевски.

Тој додаде дека граѓаните имале добра можност да се запознаат со понудата на ВМРО-ДПМНЕ и на останатите учесници и да одлучат што е најдобро за нив.