Живот
5. August 2015 - 11:11

Конзумираат "вооружена марихуана" се соблекуваат голи и имаат натчовечка сила

Полицијата во Њујорк ја нарекува „вооружена марихуана“, а станува збор за синтетичка дрога позната како К2 или Спајс, која делува така што оние кој ја конзумираат имаат чувство дека се надмоќни.
 
Оваа дрога, најраспостранета е меѓу бездомниците во САД. Таа ја зголемува телесната температура поради што корисниците се соблекуваат целосно голи.
 
- Постојат одреден број на корисници кои откако ќе конзумираат стануваат имуни на болка, но и физички се појаки, вели комесарот на полицијата Бил Братон.