Здравје
25. November 2015 - 18:44

Кога ќе го видите сето ова - Никогаш повечќе нема да користите стапчиња за уши!

Кога е во прашање хигиената на ушите, по малку е подобро! Внатрешноста на увото е осетливо и ранливо, па доколку користите стапчиња за чистење, можете да предизвикате инфекција и силна болка.
 
Многу едноставно не сфаќаме дека таа работа може да биде опасна!
 
Само во Англија, секоја година 7.000 луѓе се хоспитализирани замо затоа што со стапчињата за уши вршеле голем притисок на внтрешното уво и го поврдеиле.
 
Вака ушниот восок се бутка внатре во увото.
 
На докторите ова и позната одамна и остро се противат на употребата на стапчињата. Вашето уво само чисти, верувале или не!
 
Доколку сепак одлучите да ги користите, направете вака:
Овде можете да видите што се случува кога поради тоа одите на доктор: