Џет-Сет
10. February 2016 - 10:36

Кање Вест застана во одбрана на Бил Козби: Не е виновен

Поголемиот дел од светот беше вџашен од обвинувањата против некогашниот омилен телевизиски актер и сценарист Бил Козби, но, кога почнаа да излегуваат валканите детали за тоа дека дрогирал и силувал повеќе од 50 жени, работите се променија.

Случајот „Козби“ моментно е на суд. Андреа Констанд, која беше прва што го тужеше Козби уште во 2004 година, би можела да добие милионска оштета.

Козби сепак и натаму тврди дека не чувствува вина. Во тоа е увеен и славниот музичар Кање Вест, кој на неговиот налог на Твитер јасно даде до знаење на чија страна е, пишувајќи: „Бил Козби не е виновен“.

Но, неговите следбеници на Твитер не беа вообудешени од ваквиот статус и покренаа вистинска расправа.