Џет-Сет
12. May 2016 - 16:00

Кање Вест промовира колекција патики за деца

Познатиот рапер Кање Вест промовираше сопствена колекција на патики за деца насловена „Јизи Буст 350“, која во САД се распродаде за само 15 минути по пуштањето во продажба.

Во меѓу време преку интернет почна и препродажба на овие патики и тоа за десет пати повисока цена од продажната, која изнесуваше 200 долари.

Кање уште во март оваа годинава, кога на најмладиот член на неговото семејство, синот Сент Вест му набави минијатурни патики, најави дека наскоро ќе почне со масовно производство на патики за деца. 

Сега, Кање најави и колекција на патики за бебиња и мали деца, која би требало да се појави во август годинава. Иако цената на овие патики се уште не е официјално потврдена, се шпекулира дека тие ќе чинат 120 долари.