Македонија
8. November 2016 - 17:19

Каналската мрежа во Сингелиќ и Стајковци функционира непречено

Поради обилните врнежи, денеска градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски, претставници од ЈП Водостопанство „Скопско поле“ и дел од општинската адинистрација излегоа на терен во населените места Сингелиќ и Стајковци.

Како што информира општина Гази Баба, констатирано е дека каналската мрежа функционира непречено, а жителите од овие населени места немаат поголеми проблеми од денешните врнежи од дожд.

Во населеното место Инџиково, ЈП „Водовод и канализација“ со дополнително пумпи работи на одведување на атмосферските води.