Живот
19. February 2016 - 18:17

Како странците ја доживуваат Шар Планина

Екипа на Montem adventure productions ја посети Македонија и се искачи на највисониот врв на Шар Планина - Титов Врв (2.747) метри. 

Чудесен ден со штотуку паднат снег, сонце и силен ветер. Еден од најчудесните погледи со оглед на тоа што врвот е релативно низок, пишува во објаснувањето на видеото од посетата на Шар Планина.

На Шар планина има многу езера, а и повеќе врвови со надморска висина над 2.000 метри, како и пространи пасишта.

Сето ова покрива површина од околу 1.600 квадратни километри, што ја прави трета планина по површина на Балканот.