Интернет
25. August 2015 - 17:49

Како со помош на лименка од пиво до побрз интернет

Дури и ако рутерот нема антена, позицијата на рутерот може да влијае на брзината на интернетот. Ова можеби ви изгледа како бајка, но со помош на конзерва од пиво можете да го зголемите приемот на Wi-Fi интернетот. Прво земете лимека од пиво испразнете ја и исечете ја на дното и на врвот. Потоа направата која наликува на трака поставете ја позади антената од рутерот и гледајте како брзината на интернетот се качува. Не го ставајте блиску до ѕидот или под телевизеорот. Добро би било од време на време да го уклучувате и исклучувате.