-->
-->
Како да ви течат помалку солзи додека сечкате кромид
-->

Сите знаеме дека без кромид речиси и нема јадење, но знаеме колку течат солзи од кромидот и колку тешко се вади мирисот.
Колку што е ножот по остар толку помалку солзи ќе има додека сечете кромид.
Острите ножеви помалку ги оштетуваат ќелиите на кромидот, па така има помала реакција и помалку солзи.
Во продолжение и совршен рецепт со кромид – Рецепт: Ќофтиња од кромид – повкусни и од компировите ќофтиња
Ќофтињата со кромид се многу брзи и лесни за приготвување, а притоа неверојатно вкусни. Подгответе им ги на вашите најблиски без да им ги кажувате состојките и почекајте го нивното воодушевуање! Еве како да ги приготвите.
Потребни состојки: 400 гр кромид, 100 гр моркови, 50 гр зелен лук, 3 чешниња лук, 30 гр кашкавал, 4 супени лажици пченично брашно, 2 јајца, половина кафена лажица мелен црвен пипер, половина кафена лажица оригано, сол и мелен црн пипер по ваш вкус.
Начин на подготовка: Исечете го излупениот кромид во најситна форма или сомелете го. Ситно изрендајте ги излупените моркови и додадете ги во садот со кромидот. Кон нив додадете ги и сомелените видови на лук. Кон добиената смеса, додадете ги јајцата, изренданиот кашкавал, брашното, зачините и солта и добро измешајте ги сите состојки заедно. Следно, употребувајќи лажица, одделете мали количини од добиената смеса и поставете ги во тава со претходно загреано масло, за да истите се пржат. Пржете ги ќофтињата по 2-3 минути од секоја страна.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
403 нови случаи на КОВИД-19 во земјава
-
Скопјанец нападнал обезбедување на казино
-
Пронајден хероин кај 40-годишен кичевчанец
-
Кривична против 47-годишен охриѓанец - организирал семејна веселба со 20 гости во неговиот дом
-
Милошоски: Пописот треба и мора да се реализира, но не ваков каков што сака да го направи СДСМ
-
Петровска: Секоја намера за одложување на пописот е деструктивна и злонамерна
-
УХМР: Утре и задутре облачно со ветер и снег во јужните и северните делови
-
Во велешката касарна свечена заклетва на новa генерација професионални војници на служба во Армијата