-->
-->
Како да сварите јајца, а да не бидат недоварени или преварени
-->
Знаеме за оној совет дека водата во која се јајцата треба да зоврие и тогаш да се остават уште 5 минути на вриење. Обично на овој начин добиваме преварени јајца - што и не е баш убаво а ни вкусно.
Помеѓу фазата во која жолчката остануав жива и е преварена има златна средина која е совршена каде јајцето е сварено но и меко.
Како да го постигнете ова погледнете во видеото.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Двојно убиство во Стајковци - си ги убил братот и снаата
-
Специјализантите и натаму бараат плата
-
Тема на денот со Илина Мангова, ИРИ
-
Двојно убиство во Стајковци
-
ДИК прифати 7 приговори, прегласување на 22 мај
-
Работните групи за владина коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и Вреди стартуваат со работа
-
Нови реакции за говорот на Силјановска од европските земји и Грција
-
Анкета на ИРИ: Македонците сакаат во ЕУ, но не веруваат дека Унијата ќе ги отвори вратите