Балкан
20. September 2017 - 13:23

Кај Родос спасени 16 мигранти

- Грчката крајбрежна стража спаси 16 бегалци на чамец кој плутал во близина на осторовот Родос.

Бегалците биле префрлени во пристаништето Мандраки на Родос, а во операцијата уапсен е и еден 39-годишен странски државјанин под сомнение дека е трговец со луѓе.

Властите во Родос спроведуваат истрага