Македонија
13. February 2020 - 12:03

Јужниот дел од општина Кичево два часа ќе остане без електрична енергија

ЕВН излезе со известување дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа денеска без напојување со електрична енергија во период од 12:00 па се до 14:00 часот, ќе останат корисниците во повеќе села во јужниот дел на општина Кичево.
 
Без струја ќе останат жителите на Челопеци, Орланци, Патеец, Козичино, Дупјани, Атишта, Козичино, Вранештица, Кладник, Миокази, Староец, Цер, Црско, Прострање, Велмевци, Воени Магацини, Цоцан Космофон и Гаро како и селото Лисичани од општина Пласница.