Македонија
2. March 2017 - 15:04

Јакимовски се сретна со претставници на урбаните заедници во Карпош

Градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски денеска се сретна со раководниот тим на локалната самоуправа и со претставниците на урбаните заедници.

- Идниот период со јавните претпријатија на Град Скопје, „Водовод и канализација“, „Паркови и зеленило“, Јавното сообраќајно претпријатие“ и „Комунална хигиена“ максимално ќе работиме. Општина Карпош во континуитет, со сопствени средства, се грижи за чистотата и хигиената на територијата на локалната самоуправа, како и за заштита на постојното, односно за посадување ново зеленило, рече Јакимовски.

Тој истакна дека редовно засадуваат нови дрвја и садници, ги уредуваат жардиниерите долж главните булевари кои транзитираат низ општината. Во соработка со овие јавни претпријатија, како што рече, уште повеќе ќе ја подобриме нашата ефикасност на теренот.