Живот
23. September 2018 - 12:27

Ја одвоиле од братот пред 34 години, а во џебот и оставиле само писмо и молба: Оваа трогателна средба го кине срцето

Џастин Крагт имал само две години кога е пронајден сам и напуштен како плаче пред еден театар во јужнокорејскиот град Сеул.

Километри подалеку, пронајдено е четиригодишно девојче во една продавница. Во џебот имала само писмо во кое се наведува дека нема родители и молба да ја одведат во најблиската полициска станица.

Тоа било во далечната 1984 година. Двајцата со тек на време се посвоени од страна на различни семејства и тоа во Америка.

Џастин растел во Орегон со уште 4 деца, додека неговата сестра Рене Аланко била посвоена од двојка во Калифорнија.

Воопште не знаеле еден за друг и не знаеле дека се всушност - брат и сестра.

Денеска, во триесеттите години од животот, тие дознаа еден за друг благодарение на ДНК тестирањето "23andMe". Џастин бил на тестирање во 2014 година за да ги пронајде роднините во Кореа, а Рене се тестирала ова лето. Биле шокирани кога се покажало дека во САД се имаат еден со друг.

Минатата седмица првпат се состанаа во живо, Рене дојде во Орегон. Средбата беше многу емотивна, полна со солзи и прегратки.

Таа секогаш мислела дека има брат, но била премногу млада за да се сети. Џастин пак бил премногу мал за да се сеќава дека има сестра.

"Sad kad znam da je Džastin samo mail, poziv ili let avionom daleko, zaista se promenio način na koji gledam na sebe", rekla je Rene.

Oni su rekli da su im se životi zauvek promenili od kada su saznali jedno za drugo.