Македонија
26. October 2015 - 14:46

Изложба „Цвеќе на мирот“ од Живко Поповски-Цветин

Изложба „Цвеќе на мирот“ од Живко Поповски-Цветин ќе биде отворена утре напладне во Музејот на македонска борба, на која ќе бидат претставени 30 слики на платно и хартија, работени во масло, акрил и комбинирана техника.
 
Покрај нив, ќе биде изложена и сликата „Цветна патека на мирот“ изработена на хартија со акрил, со користење шпакла за цртање. Сликата е долга 1001 метар и наскоро ќе конкурира за соборување на Гинисовиот рекорд за најдолга рачно изработена слика.
 
Изложбата се организира по повод 30 години работа на авторот Живко Поповски-Цветин.