Македонија
15. July 2020 - 12:26

Излезноста до 11 часот изнесува 15,02% во сите шест изборни единици

Излезноста на избирачките места во овој момент на ниво на Македонија изнесува 15,02% во сите шест изборни единици. Обработени се податоци од 3262 ибирачки места од вкупно 3480.

Најголема излезност од сите шест изборни единици има во ИЕ4. 

ИЕ1 - 17,38% најголема излезност има Општина Аеродром со 17,06%, Карпош 17,07%, Кисела Вода 16,81%)

ИЕ2 - 13,87% (најголема излезност има Општина Бутел 14,76%)

ИЕ3 - 17,22% (најголема излезеност има Пробиштип 20,69%)

ИЕ4 - 18,31% (најголема излезеност има Новаци 20,02%)

ИЕ5 - 10,55% (најголема излезеност има Демир Хисар 21,33%)

Најмала излезност има во шестата изборна единица.

ИЕ6 - 9,07% (најголема излезеност има Тетово 8,13%)