Македонија
23. August 2019 - 14:51

Инспекторите на УЈП во затворот Шутка

Инспекторите од Управата за јавни приходи му го врачија налогот за контрола на финансиското работење на Бојан Јовановски, познат како Боки 13, за неговата организација „Меѓународен сојуз“. Инспекторите го известиле дека од понеделник ќе ја преземат документацијата од Невладината организација за да започне контролата која претходно ја најави директорката Сања Лукаревска.

Тие се задржаа повеќе од еден час бидејќи Боки 13 се жалел на влошена здравствена состојба, па била повикана итната помош.

Сите фирми кои се поврзани со аферата „Рекет“ добиле вакви налози и од понеделник ќе почне преземањето на документите.

 

 

Наташа Хаџиспирковска Стефанова