Македонија
18. July 2019 - 13:43

Инспектор го излажал обвинителството дека пицеријата на Усени е од привремен карактер

Единствениот градежен инспектор во Општина Охрид, Слободан Дамјановски, го излажал Обвинителството дека објектот кај Чинарот што го гради советникот Нефи Усеини од ДУИ е од привремен карактер, односно дека не станува збор за бетонска градба.

Поради оваа причина, охридското Обвинителството го затворило случајот против Усеини. Но, по одреден временски период, кога бил направен увид, било утврдено дека градбата нема привремен карактер по што случајот е повторно отворен. Настанот го потврдија и од Обвинителството додавајќи дека се прибираат материјални и вербални докази против Усеини. „

Предметот беше отворен во март годинава по допрен глас. Веднаш по почнувањето со градежните работи, беа побарани податоци и документација во насока за утврдување на фактите.

 

://a1on.mk