Живот
5. јуни 2017 - 9:44

Имате лебарки дома? - Еве како да се спасите

 
Лебарките се навистина голем проблем и за жал често се појавуваат во многу домаќинства. Еднаш кога ќе влезат во домот, потоа е многу тешко да се отстранат.
 
Со помош на краставица ќе можете да се ослободите од лебарките. Се што треба да направите е да ја исечете краставицата на тркалца и на секој агол од домот да ставите по неколку парчиња.
 
Мирисот од краставицата ќе ги избрка лебарките и ќе го спречи растот на штетните микроорганизми.