Фудбал
23. May 2020 - 10:09

И во Мексико прекина фудбалот

Големиот удар од пандемијата во Мексико ја принуди ФФ на оваа земја по само 18 кола да го прекине првенството со што оваа година во оваа земја нема да се игра фудбал но двата претставници во КОНКАКАФ Лигата на шампионите, Круз Азул и Леон, ќе имаат дозвола да играат во ова натпреварување.
 
Стравот од Ковид-19 се зголеми откако пандемијата ја зафати екипата на  Сантос Лагуна, каде 12 фудбалери беа известени дека се заразени со ковид-19.
 
Второто натпреварување Апертура исто така е неизвесно, а треба да започне во втората половина од јули. 
 
Сојузот донесе интересна одлука да нема испаѓање во ранг подолу во наредните шест години. Ова ќе им се допадне на сите помали клубови во мексичката лига, кои речиси секоја година се борат за опстанок во елитата.