Живот
3. August 2015 - 11:12

И од тоа може да се живее, таа тестира секс играчки

Карлин Хауден (30) од Лондон тврди дека има најдобра работа на светото, а колку ужива во неа говори и фактот што некои од производите и ги дава на својата мајка да ги проба. Нејзината работа е тестирање на секс - играчки за брендот Ен Самерс.

Карлин не смета дека разговарањето за сексуалниот живот треба да биде таму, па така со својата мајка Елејн Хауден (53) разменува искуства.

-Меѓу нас нема тајни, па ваквите работи не ни се чудни - тврди Карлин која секоја недела испробува најмалку два нови производи и на интернет објавува реценции за да им помогне на другте во одлуката што да си купат.

-Неодамна преку Фејсбук преку Фејбук барав волонтери за да тестираме нови производи и одѕивот беше фантастичен. Понекогаш луѓето знаат да ме изненадат. На пример, некои кои на изглед се тивки, во четири ѕида стануваат гласни - раскажува Карлин, но инсистира дека нејзината работа не е само забава. Нејзините колеги не сакаат да тестираат токму се што ќе им дадат, но Карлин се согласува на се.

Некои упатства за употреба знаат да бидат многу специфични и мора да се сфатат сериозно. Исто така мојот работодавач сака искрена рецензија и нема смисла на сите производи да им давам добра оценка - вели Карлин која со своето момче има секс секој ден.

-Нема проблем со мојата работа и не му пречи што работите ги носам дома. Некогаш заедно ги тестираме играчките, а некогаш секој посебно.

Поради природата на нејзината работа, и нејзиното семејство како и пријателите сега потполно отворено разговараат за своите сексуални животи.

-Имам пет сестри и на сите им испраќам играчки да ги пробаат - вели Карлин.

Признава дека најдобар производ и е т.н. „вибратор - зајко“ и ја весели тоа што ова сознание може да го сподели со други.

-Мислам дека сексот не треба да биде табу тема. Тоа е дел од секојдневниот живот и секој го прави тоа - заклучува Карлин.