Живот
20. December 2017 - 19:38

И ги пресекол рацете на сопругата затоа што не му родила деца, а потоа ја дознале вистината зашто не може да забремени!

Стефан Нгила и неговата сопруга Жаклин Мвенде не можеле да имаат дете во текот на петгодишниот брак.

Во една прилика Нгила ја нападнал својата сопруга и и ги исекол рацете со мачета! Овој вид на насилство во семејството не е невообичаена во Кенија. Нгила е обвинет за семеен напад и ќе има судење за тоа обвинение.

Според Центарот за опоравување од семејно насилство кој се наоѓа во женската болница во Нароби, околу 45% од жените од 15 до 49 години преживуваат сексуално или физичко насилство.

Погледнете го видеото за опоавувањето на Жаклин:

Таа објаснува во видеото дека докторот утвдил дека нејзиниот сопруг не може да има деца!