Балкан
24. February 2020 - 11:27

Хрватските власти апелираат училиштата да ги откажат патувањата во Италија

Министерството за образование и наука на Хрватска издаде препорака до сите училишта, поради коронавирусот да ги откажат патувањата во Италија, јави дописникот на МИА.

Оваа препорака е во склад со таа на Министерството за здравство и се издава поради безбедност на учениците и наставниците.

– Ве советуваме во наредните неколку месеци да ги откажете организирани патувања во Италија – се наведува во соопштението од ресорното министерство.

Според властите во Загреб, се уште не е забележан ниту еден потврден случај во Хрватска на лице заразено со Ковид-19.