Loading Video...
Свет
9. April 2020 - 16:47

Хоророт Корона зомби направен експресно и евтино, стана контраверзен и скандалозен пред да биде пуштен

Додека некој страда, другиот заработува.  Филмаџиите  веке си ги тријат рацете. Хоророт Корона зомби направен експресно и евтино, стана контраверзен и скандалозен  пред да биде пуштен, што сигурно ке донесе долар повеке. А во американската б продукција се се започнува од кинеските супи.

Но, во реалноста супа може и живот да спаси, па дури и кога  се работи заза опасниот корона вирус.  90 годишната  Џинива од старски дом во Вашингтон , лекарите веке ја отпишале, но спасот дошол и тоа во форма на супа од компири.

90 годишната  америкљанска имала срека, но и нејзините врсници од  едно мало шпанско гратче на истокот од земјата, каде нема ниту еден заболен од корона.  Карантинот таму започнал уште од самиот почеток на пандемијата, така што домовите за старите во градот се безбедни.

Но, рецептот против корона не е насекаде ист. Така на пример,  Швеганите се уште живеат без ограничувања и веруваат во својот имунитет.

Засега  Н. Зеланд најдобро се справува со болеста, а таму е спроведен строг карантин и затворањето на границите. Бројките се 1239 заболени, еден починат, а 317 оздравен