Балкан
13. јуни 2017 - 13:48

Голема тага во селото: Ги изгуби двата сини за 9 месеци

На селските гробишта во понеделникот во село Главица беше погребан 25- годишниот Игор Стојановиќ кој загина во сеча на шумата на планината Градишница кога врз него паднала смрека при сечењето и на место го убила. Таткото Максим како и сите луѓе што се затекнале на планината се обиделе да му помогнат на несреќното момче, ама без успех. Ова е втора трагедија за семејството, бидејќи пред 9 месеци тие го погребаа и другиот син чиј живот згасна трагично.

Во понеделникот Максим Станојевиќ, неговата сопруга Слободанка и единственото нивно чедо, синот Далибор, како и Веско на Максим, во капелата во Андријевица примале сочуство од илјадници граѓани, кои дојдоа да се простат од младиот Игор.

Ова е втора трагедија која ги погоди Станојевиќ зошто пред неполна година, на 24 август, стотина метри од родната куќа, го изгубија својот син Иван, братот на Игор, кој на својот 25. роденден, управувајќи со џип удрил во потпорен ѕид на регионалниот пат Андријевица - Беране.

Иван настрадал на самото место, а тешко биле повредени и две девојки кои подоцна се опоравиле. Во знак на сеќавање, неговите родители пред зградата на ОУ „Бајо Јоциќ“ во Трешњево изградиле полигон за мали спортови, вообичаен за селските средини.

-Ова е незапамтено не само во Трешњево туку и во целата долина на Лим. Максим и Данка се вредни луѓе, добри роднини и соседи. Ова што дочекаа е многу сурово, велат роднините.