Балкан
17. March 2023 - 9:37

Ѓукановиќ денеска ќе ги закаже вонредните парламентарни избори во Црна Гора

Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ денеска ќе ги закаже вонредните парламентарни избори, откако вчера го потпиша Указот за распуштање на 27-то свикување на Собранието врз основа на член 92 точка 3 од Уставот на Црна Гора, јави Мина.

Уредбата влегува во сила со денот на донесувањето, а ќе биде објавена во Службен весник на Црна Гора.

По распуштањето на Собранието, изборите може да се одржат најрано за 60, а најдоцна 100 дена.