Живот
21. May 2016 - 12:12

Гитарата на Џони Рамон продадена за 55.000 долари

Електричната гитара на познатиот панк музичар Џони Рамон е продадена на аукциска продажба за 55.000 долари, соопшти куќата РР-Оукшн (Auctions).

Рамон гитарата марка „хамер“ ја користел за настапи во живот во текот на три години, рече неговата вдовица Линда Рамон, која на аукцијата ја купи гитарата која нејзиниот сопруг ја подарил на еден пријател.

Линда Рамон планира да ја додаде гитарата како експонат на музејот на награди Греми на одделот посветен на американскиот панк состав „Рамонс“.