Македонија
20. April 2016 - 20:09

ФОТО: „Ружна ви е Портата“ нов вандализам на СДСМ и СОРОС во Скопје

Вандалите на СДСМ и невладините организации на соросовата фондација во земјава проодолжуваат да го сквернават и уништуваат главниот македонски град.

На денешниот протест на опозициските поддржувачи може да се забележи значително намалена поддршка во однос на претходните денови. Ниту самото присуство на најтесното раководство на СДСМ на улиците предводено од Зоран Заев и неговата заменичка Радмила Шекеринска, не беше мотив граѓаните во масовен број да излезат и да им дадат поддршка во деструктивото антимакедонско сценарио кои го спроведуваат.

При налетот на толпата вандали покрај „Порта Македонија“ и споменикот на Прометеј настрадаа и други спомен обележја.

saren-4

saren-3

saren-1