Loading Video...
Свет
30. January 2023 - 19:42

Финска - сакаме да влеземе во НАТО кога и Шведска

Финска сака да влезе во НАТО истовремено со Шведска. Тоа е на нашата желба. Изјвата на финскиот министер за надворешни работи Пека Хависто уследи отакко турскиот претседател Ердоган синоќа стави до знаење дека Анкара може да се согласи Финска да влезе во НАТО пред Шведска, а причината за нагло зголемените тензии со Стокхолм се протестите на кои беше пален Куранот.