Македонија
22. February 2021 - 20:56

Филипче: Досега 1.155 здравствени работници ја примиле вакцината против Ковид-19

Досега 1.155 здравствени работници ја примиле вакцината против Ковид-19, објави министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил.

„Вакцините се безбедни и развиени на сигурни платформи. Преку веб-страницата „Vakcinacija.mk” реализирани се 63.075 пријави од граѓаните со искажување на интерес за вакцинација. До крајот на неделава ги очекуваме и останатите количини на вакцини од Србија, како и 200-те илјади кинески вакцини“, објави Филипче.

Досега 1.155 здравствени работници ја примиле вакцината против Ковид-19. Вакцините се безбедни и развиени на сигурни...

Posted by Венко Филипче on Monday, February 22, 2021