Фудбал
2. October 2018 - 14:21

ФИФА го отвори првиот курс за користење на ВАР

Светската фудбалска федерација (ФИФА) во Мадрид го отвори првиот курс за лица кои ќе работата со системот за видео помош на судиите (ВАР), објави прес-службата на Федерацијата.

Инструкторите ќе учат како да работат со ВАР и ќе подготвуваат нови експерти.

На церемонијата на отворањето присуствуваа претседателот на Судискиот комитет ФИФА, Пјерлуиџи Колина и директорот на ФИФА, Масимо Бузака.

ВАР технологијата им помага на судиите во носење одлуки при спорни ситуации кои директно влијаат на резултатот.