Loading Video...
Свет
26. March 2019 - 16:55

Фејсбук избриша 212 лажни профили и страници од Макеоднија и Косово

ФЕЈСУБК избриша 212 лажни профили и страници  од Македонија и Косово.

ВО соопштението од компанијата се вели дека профилите и страниците не  се избришани поради содржината туку поради агресивното споделување, спамирање на останантиите корисници на социјалната мрежа.

По бројните критики на негова сметка Фејсбук во последнео време засилено ги контролира и блокира профилите, групите и страниците кои објавуваат лажни вести, радикални содржини и манипулации.