Живот
10. July 2015 - 16:44

Еве какви порно филмови гледаат децата а какви нивните родители!

Повозрасните и помладите интернет корисници имаат различни навики кога гледаат порно филмови.
 
"Pornhub" објави податоци за разликите на порнографските наклоности помеѓу генерациите, фокусирајќи се на своите корисници кои се наоѓаат меѓу 18 и 34 години. Оваа група претставува 60 проценти од посетителите на интернет страниците кои нудат ваква содржина.
 
Најголема посетеност на овие интернет страници има во понеделник, ден кога сите се враќаат на работа после викенд па им е потребно време за опуштање, додека пак најмала посетеност на овие страници има во недела.
 
Кога станува збор за кој дел од денот е најпосетуван, најмладите се најзастапени на овие страници помеѓу 23 часот и полноќ, еден час подоцна за разлика од постарите генерации.
 
Со годините доаѓа и издржливоста, па постарите генерации поминуваат повеќе време на овие интернет страници. Во просек, помладите генерации со гледањето на порно филмовите завршуваат една минута порано во однос на постарите. Кога станува збор за жените, 24% се од женскиот пол на млади корисници и 21% го сочинуваат вкупниот број на стари корисници.