Свет
8. јуни 2016 - 17:54

ЕП формира анкетна комисија за „Досиејата од Панама“

Европскиот парламент денеска прифати поредлог за формирање анкетна комисија за Досиејата од Панама“, соопшти прес службата на ЕП.

Комисијатра ќе разгледува обвиненија за непочитување на законите на ЕУ против перење пари, избегнување даноци.

Комисијата ќе има 65 члена и 12 месеци за да достави извештај. Мандатот на Комисијата беше одобрен на 2 јуни од претседателот и лидерите на политичките групи во ЕП.