Балкан
2. March 2023 - 8:56

Експлозија пред суд во предградие на Атина

Импровизирана експлозивна направа, во текот на ноќта била поставена пред влезот на суд во предградието Коропи, во источниот дел на областа Атика, поширокиот регион на Атина, а од експлозијата била причинета материјална штета на објектот.

Според грчките медиуми, полицијата почнала истрага за откривање и пронаоѓање на сторителите.

Експлозијата се случила околу 2 часот по полноќ, а во истиот објект каде што е судот, се наоѓа и полициска станица.