Македонија
15. February 2016 - 15:49

ЕКСКЛУЗИВНО: Афера „Кирија“ - МВР поднесе кривична против сопругот на Шеќеринска

Се расчистува скандалот со кириите на потпретседателката на СДСМ Радмила шекеринска. Како што дознава Press24 од полицциски извори нејзиниот сопруг, Божидар Јанковски познат како Бобо Дајнерс заработи кривична пријава од МВР за даночно затајување и злоупотреба на службената положба и овластувањата. Според пријавата на полицијата , во периодот од 1 јануари 2009та до 31 12 2013та односно во периодот од 4 години, по основ на закуп на станови, Јанковски и неговата мајка во својство на физички лица закуподавци од една страна и повторно пријавениот од друга страна како одговорбно лице во Дајнерс Клуб интернационал мак дооел како закупец, склучил повеќе доовори за закуп на станбен простор. Поедноставно кажано, Јанковски склучувал договори за закуп самиот со себе.
 
Според неофицијалните информации тој за 5 години успеал сам на себе за 3 стана во Скопје и еден во Охрид да си плати неверојатни 338.000 евра кирија.
 
Сумите се во евра
 
Наскоро се очекуваат повеќе детали