Спорт плус
15. October 2018 - 19:58

ЕКК: Победи на македонските екипи Алкалоид и Гамбит Асеко

Македонскиот првак Алкалоид славеше со 3.5-2.5 против Медњи Садник од Санкт Петерсбург додека со идентичен резултат Асеко Гамбит го изненади Ревал спорт од Финска.

Лиренг Динг и Елјанов забележаа победи во дуелите со Свидлер и Родштајн, реми завршија партиите  на Андрејкин и Јаковенко додека на 6. Табла пораз дожевиеа Криворучко  во дуелот со Алексенко.  На крајот четврта победа за Алкалоид во исто толку рунди.   Вториот наш претставник  Асеко Гамбит славеше со3.5:2.5 над  Ревал спорт од ФИнска.  Арнаудов и Динев ги загубија своите партии додека цели поени освоија Стојчевски , Андоновски и Данчевски .