Живот
12. December 2015 - 11:40

Едноставно е: Пресметајте колку ќе биде високо вашето дете

Иако секоја следна генерација има тенденција да биде повисока од претходната, висината на вашето дете сепак зависи од вашите гени.

Според основната формула соберете ја висината на мајката и таткото. Добиениот резултат поделете го со два (средната висина на родителите). За машките додадете 6,5 см, а за девојчињата одземете 6,5 см.

За девојчињата оваа формула е многу попрецизна, додека кај машките може слободно да додадете уште 5-10 см на добиениот резултат.

 

ИЗВОР: КУРИР