Македонија
6. March 2019 - 13:50

Две и полгодишно дете почина на Клиниката за детски болести

На Клиниката за детски болести починало две и полгодишно женско дете, кое на било примено со сериозна бактериска инфекција.

Како што информираат од Клиниката, детето било примено во понеделникот попладнето. Детето претходно било релативно здраво, со респираторена инфекција и една недела било третирано од страна на матичен лекар.

-Дента поради влошување на состојбата е донесено на Клиниката. Примено е на Оддел за интензивна нега, поставено на респиратор, но и покрај сите преземени тераписки процедури после престој од 12 часа детето почина, се вели во соопштението од Клиниката за детски болести.