Македонија
23. April 2016 - 12:52

Две артилериски гранати пронајдени во битолско

Вчера во Битола, при уредување на паркот пронајдена е артилериска граната од 75 мм од Прва светска војна. Увид на лице место извршила увидна екипа на СВР-Битола, а од страна на пиротехничар истата е безбедно подигната.

Во текот на вчерашниот ден во 16,25 часот во атар на с.Трново-Битола во близина на хотел, Н.П. од с.Трново, при изведување на градежни работи, пронашол артилериска граната кал.85мм од Првата светска војна.

Истата е подигната од лице место од страна на пиротехничар од ДЗС.