Живот
1. February 2016 - 19:17

Доза носталгија: Еве како се произведувало популарното Фиќо во поранешна Југославија

Покрај Југо, Застава Стоеден и Пегла, Фиќото некогаш било еден од најпопуларните автомобили кој можел да се купи во поранешна Југославија.
 
На Фејсбук страната "Застава автомобили" објавено е видео кое  многумина ќе ги врати во детството или младоста. Се работи за дел од детстка ТВ серија "Коцка, коцка, коцкица" во која авторите одлучиле помладите гледачи да ги запознаат со производствениот процес на Фиќо.
 
По едно Фичо тогаш од фабрика излегувало на секои четири минути, а епизодата "Од животот на едно Фиќо" е емитувана 21 февруари 1979 година.
 

Proizvodnja Fiće

Proizvodnja Fiće Kratki video isečen iz dečije tv serije "Kocka, kocka, kockica".Epizoda "Iz života jednog fiće" emitovana premijerno 21. februara 1979. godine.

Posted by Zastava automobili on Saturday, 30 January 2016