Македонија
3. March 2021 - 8:45

Доделување договори на млади земјоделци за набавка на опрема за мали семејни винарии

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Никица Бачовски денеска во Кавадарци ќе додели договори за „Млад земјоделец“. Договорите се за набавка на опрема за мали семејни винарии.

Потпишувањето, како што е најавено, ќе биде во близина на воденицата во месноста Моклиште, кај лозовите насади на винаријата Македонски Параџик.