Македонија
2. April 2019 - 13:09

Доцнењето на авионот на Ципрас причина за неинтонирањето на химната

Еден од главните пропусти што беше забележан при денешниот пречек на грчкиот премиер, Алексис Ципрас, пред Владата е тоа што не беше интонирана химната на Република Македонија. Тоа е вообичаена пракса при секоја официјална посета на висок функционер, а освен тоа се даваат и највисоки воени почести, што не беше случај овој пат.

Од Владата велат дека речиси сите протоколарни свечености биле изоставени затоа што доцнел авионот на Ципрас.