Фудбал
29. May 2020 - 18:40

Димитров: ФФМ го руши фудбалот и ги брка спонзорите!

Градоначалникот на Виница Илија Димитров преку социјалните мрежи жестоко реагираше на одлуката на УО за проширување на Првата МФЛ и играње бараж н.а третолигашите за пополнување на Втората МФЛ:Ќе го искажам моето лично незадоволство за одлуката што денес е донесена од УО на ФФМ.

Очигледо е дека ФФМ има двоен аршин кон клубовите од Третата Фудбалска Лига наспроти останатите две т.е. Првата и Втората Македонска Фудбалска Лига. Морам да го истакнам фактот што на одредени клубови во првата и втората фудбалска лига им се прогледува низ прсти се со цел да останат во своите натпреварувања на сметка на третолигашите. Како е можно двете прво пласирани екипи од вторите фудбалски лиги без доигрувања директно да влезат во
Првата МФЛ а првопласираните од Третата МФЛ да играа бараж. Срамно и жално е ФФМ да се претставува дека се бори вистинските љубители на фудбалот да се вратат на трибините а работи токму на спротивното. Само да ве информирам дека и клубовите од третите фудбалски лиги имаат потрошено доста финансиски сретста а притоа и на нивните натпревари имало публика повеќе од 1500 љубители на фудбалот што е многу повеќе од многу праволигаши.
ФК Слога 1934 есенскиот дел го заврши без примен гол со скор од 36:0 (голови) и притоа сите 10 натпревари кои ги играше ги победи во Третата МФЛ - Југ и сега токму поради оваа срамна одлука на УО со играње бараж да зависи од еден натпревар целата сезона.
Токму поради ваквите одлуки спонзорите и вистинските љубители на фудбалот креваа раце.