Живот
25. April 2018 - 19:06

ДЕТЕНЦЕ СЕ ЗАГЛАВИ ПОД ВОДА ВО БАЗЕН: Дури девет минути се обидуваа да го извлечат

Во јужна Каролина се случила ужасна несреќа, 12 годишно дете се заглавило во базен под вода, а посетителите на базенот и полицијата се обидувале да го извлечат дури 9 минути.

Ногата на детенцето се залгавила во отворот кој ја повлекува водата и тоа не можело да исплива.

Тој си играл со друго дете, а видеото покажува само како во еден момент не излегува повеќе. Посетителите на Ависта ресортот  панично скокнале во водата да го извлечат.

Спасувачите велат дека посетителите на базенот му давале воздух на уста на детето, инаку без тоа сигурно би се удавило.

На крај, на лице место пристигнаа и двајца полицајци кои успеале да го извлечат детето и веднаш му пружиле помош.

Детето сега е во стабилна состојба.

Видеото можете да го погледнете ТУКА