Македонија
18. јуни 2016 - 8:05

Денеска посебен сообраќаен режим во Скопје

Поради верскиот празник Духовен денеска кај гробиштата Бутел од 7 часот, па сѐ додека има потреба од соодветно регулирање на сообраќајот, истиот ќе биде пренасочен по ул.„Александар Урдарески“, покрај пазарот „Бутел“, лево по локалниот пат за селото Мирковци и лево по ул.„Боца Иванова“ до паркинг-просторот пред гробиштата. За излез возилата треба да се движат по ул.„Боца Иванова“ до кружниот тек.
 
Утре кај гробиштата Бутел, Ѓорче Петров и Камник од страна на сообраќајната полиција од СВР-Скопје ќе бидат преземени сите соодветни мерки за нормално одвивање на сообраќајот.