Живот
7. March 2017 - 14:44

Денеска е најбаксузниот ден во годината, полош и од Црн Петок - мајки чувајте ги децата

Долго време се верува дека петок 13. е најбаксузен ден во годината кога треба да помине низ разноразни несреќи. Сепак, посоти уште еден ден полош од тој „црн петок“, а тоа е Деветтиот вторник кој паѓа на 9 -тиот вторник од православниот Божиќ. 

Се верува дека мајките треба посебно да внимаваат на децата бидејќи на овој ден чуми, вешетрки и демони кои  ги нападѓаат најмладите.

Најдобра заштита е да го лулате детето или да си играте со него, да му пее мајката песна „ Го чува мајката своето дете, од уроци, демони и од деветтиот вторник“.