Живот
17. January 2017 - 10:21

Дедо „воскресна“ во ковчегот на својот погреб

Возрасен човек „воскресна“ на сопствениот погреб.

Настанот се случи во кинеската провинција Сечуан, пренесува esoreiter.ru.

Лекарите констатирале дека 75-годишниот маж починал, откако неговото срце престанало да бие и немал никакви знаци на живот.

Сепак човекот на патот кон гробиштата се разбудил, окован во дрвен сандак. Кога пред гробот роднините го кренале капакот, возрасниот маж го прашал својот син: Зошто ме погребуваат? и изгубил свест

Неговите блиски побрзале да го ослободат од ковчегот и да го одведат дома.

Неколку дена по обидот за погреб, дедото се опорави и сега се чувствува поздрав од претходно.