Живот
27. November 2016 - 14:53

„CLARIS“ - нов бренд на модната креаторка Кокев

На синоќешната ревија во МНТ модната дизајнерка Тања Кокев освен своите најнови креации откри дека отсега ќе твори под брендот „CLARIS“ наместо досегашниот „Кокев“.

- Се одлучив за промена затоа што ми требаше нова енергија, нов почеток, нова приказна од која ќе се инспирирам за да творам. Claris има француско потекло и значи нешто чисто и јасно, како што се чувствувам јас во моментов, во кој точно знам што сакам да постигнам. Но значи и блесок, а модата е неретко причина да се чувствувате како да блескате на некој начин. Тоа ми влијаеше и на колекцијата која ја претставив во саботата, и со која го означив заживувањето на  Claris, која се надевам ќе ги направи тие што ќе ги носат креациите да се чувствуваат како ѕвезди кои блеснуваат. И најважното на крај – се одлучив за Claris заради сличноста на името со мојата ќерка, Клара, мојата апсолутна сила и инспирација за се во животот, па и за креирањето... вели Тања Кокев.

Колекцијата на Тања Кокев, сега веќе под брендот „CLARIS“ откри интересни комбинации на органза, чипки, бисери, траки и карнери во една богата.

Посетителите на оваа „couture“ ревија ја почувствуваа новата енергија преточена во 30 нови креации, претставена во едно несекојдневно опкружување, специфично за режисерот Дејан Пројковски.