Живот
31. March 2017 - 23:42

ЧУДО НА ПРИРОДАТА: Цвеќе процвета во пустина, туристите воодушевени!

Стотици илјади туристи оваа пролет го посетиле градчето Борего Спрингс во Калифорнија, со цел заеднички да посведочат на вистинско чудо на природата, „супер цветање“ на билки во пустина.

Ова градче, кое се наоѓа на околу 135 км североисточно од Сан Диего, стана светска атракција, поради чудната појава во Анза-Борего националниот парк, кој се наоѓа во близина на овој град, пренесе Си-Ен-Ен.

Како што се наведува, условите за овој природен феномен се создаваат еднаш во 10 години, кога пустината во Калифорнија ќе процвета, а минатогодишните врнежи и високата температура дополнително му годеле на тој феномен.

Токму поради тоа Долината на смртта, односно, пустинската долина на истокот на Калифорнија, станува атрактивна за сите љубители на природата.